Indominus Rex
"Indie"

Rotu:Tilastohevonen (Cob) (ic/shire/xx)Sukupuoli:Tamma
Väri:MustankirjavaSäkä:166cm
Ikä ja syntymäaika:14v (s.  14.05.2006) Kasvattaja: J. VRL-13777, Hemsbury Stables
Rekisterinumero:VH16-046-0014, #PKK2555Omistaja:Anne (VRL-06858) / Saaristo
Meriitit:Osaaminen:Helppo B, 110cm
Indie

Luonteenpiirteitä

Luonteeltaan cobit ovat varmoja ja vakaita, mutta jokin tässä sekoituksessa on ollut liikaa. Odotettiin shirehevosen rauhallisuutta ja kokoa ja täysiverisen kestävyyttä ja ketteryyttä, mukaan irlannincobia värin vuoksi... Kyllähän Indie on kaunis katsella, mutta se saikin työhevosen voimat ja täysiverisen temperamentin. Indie ei ole tahallaan ilkeä, mutta - okei, on se ihan tahallaan ilkeä. Ei helppo hevonen, ei aloittelijalle.

Osaavissa käsissä Indie on uskomattoman kaunis tamma, ja se on lyömätön metsästyshevonen - oikealle päälle sattuessaan jopa kelpo tiimipelaaja. Se on kuitenkin hyvin tarkka siitä, millaisia apuja noudattaa, ja pillastuu herkästi tylsistyessään liiaksi samojen tehtävien toistoon.

Hoitaessa hieman hankala tamma aloittelijoiden käsiin. Indie pyörii ja hyörii karsinassaan liiskaten ihmiset itsensä ja karsinan seinän väliin. Siksi laitettava käytävällä ja kiinnitettävä molemmin puolin kiinni. Indien kanssa on syytä ottaa rauhallisesti eikä alkaa räyhäämään tuolle vaikka mieli tekisi. Osaavissa käsissä nöyrtyy omaan asemaansa, mutta ei silti kaikki konnuudet lopu.

Ratsastaessa Indie on vielä aika raaka, sillä sopivaa ratsastajaa ei olla hevoselle löydetty. Osaavissa käsissä se kulkee oikeinpäin ihan apujen avulla, raippaa ei silloin juuri tarvita. Mielenvirkistykseksi tammalle kannattaa varata raippa käteen roikkumaan, vaikka sitä ei käyttäisi. On erittäin tarkka avuista, joka tekee Indiestä haastavan aloittelijoille. Istunnalla sekä varmoilla ja selvillä avuilla Indie on erittäin näyttävä näky. © Kasvattaja

Kisakalenteri

Kouluratsastuskilpailut - vain sijoitukset - 3kpl

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
19.12.2020 Kalla Cup Villit 1. Helppo B 4/27
26.09.2020 Kalla Cup Villit 1. Helppo B 4/27
28.03.2020 Kalla Cup Villit Luokka 1. Helppo B 7/26

Palkinnot

Kalla palkintoKalla palkinto