Tilat

Saariston hevosopiston tilat

Tallit ja pihatot

Saaristolla on kaksi tallia: vanha talli, joka on suuri ja sokkeloinen kaksikerroksinen rakennus. Lisäksi maneesin yhteydessä on uusi talli moderneine tiloineen. Kolmen pihaton huolto on helppoa: pihatot ovat suorassa yhteydessä uuteen talliin.

Hevosten liikutusmahdollisuudet

Kaksi kentää pidetään kunnossa lumettomina kausina: kisakenttä on kooltaan 40x75m ja pikkukenttä 23x62m. Suuri, katsomollinen maneesi on suorassa kulkuyhtteydessä uuteen talliin, kooltaan 35x70m. Kävelytyskone sijaitsee vanhan tallin kupeessa, konehallin yhteydessä. Ajorata sopii hiittausta varten: yksisuuntainen hiekkaratat kiertää tilan peltoaluetta.

Oppilaiden tilat

Oppilaille on modernit luokka- ja sosiaalitilat pihattosiiven yläkerrassa. Oppilaat ruokailevat puutarhaopiskelijoiden kanssa tilan vanhan päärakennuksen ruokalassa.

Tilan kartta

1. Uusi talli ja maneesi
2. Vanha talli
3. Puutarhaopiskelijoiden alue
4. Pihatot ja opiskelijoiden tilat
5. Kilpakenttä
6. Pikkukenttä
7. Konehalli ja kävelytyskone
8. Heinäpelto - perinneviljely
9. Hiekkaradan alku
10. Tarhoja


Sköldby ja Sköldvik

Majoitustilat oppilaille löytyvät n. kilometrin päästä sisjaitsevasta Sköldbyn kylästä. Sympaattiset, puiset rakennukset tarjoavat monipuoliset asuinmahdollisuudet.

Skölby sijaitsee käytännössä mantereessa kiinni olevassa suurehkossa saaressa Loviisan saaristossa. Vakituisisa asukkaita kylässä on noin 80. Kylässä toimii pieni kyläkauppa seka pubi. Kesäisin veneliikenne on kylän laitureilla vilkasta. Läheisen niemen kärjessä loistaa Skjöldbyn venekerho. Kylän edessä merellä on pieni asuttu luoto; Noidanluoto. Hästö-saari toimii kesäisin hevoslaitumena.

>> Alueen kartta